Het Cross-Border Bootcamp is een initiatief van de de werkgroep ‘Cross-Border E-Commerce’ van ShoppingTomorrow, een initiatief dat door belangenvereniging Thuiswinkel.org in het leven is geroepen om het consumentgedrag in het huidige, steeds verder digitaliserende retaillandschap te onderzoeken. ShoppingTomorrow wordt ondersteund door 24 branche- en belangenverenigingen. De ‘Cross-Border’ expertgroep 21 e-commerce professionals, werkzaam bij Nederlands’ meest succesvolle retailers en merken zoals Bol.com, HEMA, Noppies en Bugaboo.

Cross-Border Bootcamp

Na in 2014 al succesvol een boek over dit onderwerp te hebben gelanceerd, gaat de groep namelijk dit jaar de praktijk in: Samen gaat de Cross-Border workgroup drie geselecteerde kandidaten met behulp van alle gebundelde kennis en praktijkervaring helpen, een succesvolle business in het buitenland neer te zetten. Het nieuwe project draagt de naam ‘Cross-Border Bootcamp’.

Op 7 december 2015 gaat de inschrijving open en  zullen er drie geschikte bedrijven geselecteerd worden, die gedurende een periode van een jaar helemaal klaargestoomd worden voor het slagen van hun buitenlands avontuur. Daarbij komen onderwerpen zoals logistiek, data, content, lokalisering en betalingsverkeer aan bod.

Werkgroep ‘Cross-Border’

De werkgroep Cross-Border E-Commerce is een groep gedreven vakmensen die zich buigen over het online verkopen buiten de landsgrenzen. Leden van deze groep zijn werkzaam bij Spring Global Mail, Webpower, Locwork Orange, Bakker Hillegom, Thuiswinkel.org, bol.com, Hema, Under Armour, Bugaboo, Noppies, Prins Petfoods, Men’s Bag Society, Friesland Campina, Fonq.nl, Lampdirect.nl, de KvK, de Hogeschool van Amsterdam en PostNL. Voorzitter van de werkgroep is Jeroen Leenders, Global Marketing en Sales Director van Salesupply.

Meer Informatie

ShoppingTomorrow (voorheen Shopping2020) is een platform waar professionals uit de retail branche gezamenlijk continu de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale) markt verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van Nederland te verbeteren. Het onderzoeksplatform is geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt ondersteund door 24 branche- en belangenverenigingen, van de ANVR (reizen) tot en met het Verbond van Verzekeraars.

Inschrijven kan tot 7 Januari 2016!

Schrijf je bedrijf nu in!