Eind januari was het zover: de drie winnaars die met hun bedrijf de komende maanden hard aan de slag gaan tijdens de Cross-Border Bootcamp werden bekend gemaakt. De winnaars waren Body & Fit, Ukje en Werkaandemuur.nl. Nu de gelukkigen bekend zijn, wordt het tijd de kandidaten een voor een beter te leren kennen.

11141156303_1ba8eeb409_cWerk aan de Muur is begin 2012 gelanceerd in Nederland. In 2013 won de webshop zowel de Dutch Startup Award voor Best E-Commerce Startup Nederland als de Thuiswinkel Award voor Beste Startende Webwinkel. In 2014 won de webshop nog een Thuiswinkel Award. Dit maal voor beste Wonen & Tuin webshop. Begin 2014 is de webshop ook in Duitsland gelanceerd onder de naam OhMyPrints. Aan het woord is Jasper van der Meij, oprichter en bedenker van Werkaandemuur.

Wat is je leeftijd en hoe lang ben je al bij het bedrijf betrokken?

Ik ben de bedenker en oprichter van het bedrijf. Het idee komt voort uit mijn eigen fotografie aan de muur te verkopen. Na met andere creatieven gesproken te hebben, kwam ik erachter dat meer fotografen dit wilde doen maar dat het veel hassle was – en buiten hun dagelijkse bezigheden.

 

Wat is je drijfveer?

Dat we een platform hebben neergezet waar we veel mensen helpen. We hebben blije klanten aan de ene kant maar ook blije creatieven aan de andere kant. Klanten vinden eindelijk iets moois aan de muur en de creatieven verdienen geld. We hebben al meer dan € 300.000 uitbetaald aan de creatieven die verkopen via de site. Voor enkele is het een serieuze bijdrage in hun inkomsten en een belangrijke onderdeel om verder te kunnen gaan met hetgeen waar ze goed in zijn – creatief zijn.

Als je een ander bedrijf mocht noemen, die je tijdens je carrière bijzonder heeft geïnspireerd, welke is dat en waarom? 

Wellicht een vreemde – maar dat is voor mij Twitter geweest. In het begin ging er een wereld voor me open. Door berichten te lezen van mensen die als ondernemers hun eigen weg bewandelen en hun eigen ding doen, werd ik als nog-niet-ondernemer bijzonder geïnspireerd en heb ik enorm veel geleerd. De info kwam dagelijks naar mij toe en ik bleef maar lezen en kennis op doen. Dit is een belangrijke basis van hoe ik nu in het leven sta en wat mijn normen en waarden zijn. Ik denk dat Twitter hier nog steeds een belangrijke rol in speelt. Door wie je volgt duidelijk te cureren – of met lists te werken – kan je een mooie stroom creëren van content die naar jou toekomt en waar je de meest waardevolle informatie uit kan halen die voor jou – en jouw markt – relevant zijn.

Waarom denk je dat de wereld zit te wachten op jullie?

Als ik door de reacties lees van onze klanten – en onze klanten zelf spreek – dan zie ik dat we echt een gat vullen in de markt. Mensen die al tijden tegen een lege muur aankijken en dankzij ons en de beeldmakers eindelijk iets moois vinden. En ook nog eens op de maat die het beste bij hun past, én het budget. “An empty wall is a missed opportunity“. Als iemand in zijn huis of kantoor dagelijks naar iets kan kijken waar hij blij van wordt – dan worden wij daar blij van!

Als je morgen 1 miljoen kon investeren in wat je ook maar wilt, wat zou dat dan zijn?

In het eigen bedrijf. Dagelijks bedenken we nog zoveel gave dingen die we kunnen doen. Dat op het gebied van marketing, gebruiksvriendelijkheid, helpen van beeldmakers, drempels verlagen voor kopers, etc. etc. Allemaal hele mooie uitdagingen om mee bezig te zijn – en mee bezig te blijven!

 

Beeld: Jasper van der Meij; Screenshot Werkaandemuur.nl