Online marketing, bijna elk bedrijf maakt er gebruik van en er komen continue nieuwe technologieën bij. De veranderlijke wereld van online marketing is zeer interessant, maar het is belangrijk voor bedrijven om bij te blijven. Ondanks dat online marketing steeds belangrijker wordt zal de traditionele offline marketing altijd blijven bestaan. Wij vroegen Alex en Dimitri uit de expert groepen van de Cross-Border Bootcamp een paar vragen over online marketing.

 

 

Alex Baar van Bakker Hillegom; ‘E-commerce wordt steeds transparanter en eerlijker’

Bakker Hillegom is actief in 21 landen, voornamelijk in Europa. Omdat landen en culturen zo verschillend zijn, zijn niet alle online marketing acties hetzelfde in landen waar we zaken doen. Als we een mail versturen naar onze klanten merken we dat Fransen veel op kleuren reageren, terwijl dit bij Duitsers totaal niet zo is. Opvallend is dat klanten uit Duitsland de algemene voorwaarden aandachtig lezen, Nederlanders doen dit nooit. In de toekomst zullen we hier nog meer aandacht aan besteden en de verschillen beter in kaart proberen te brengen. Voordat je een online marketing actie start in een ander land is het belangrijk om veel onderzoek te doen.

 

Ik denk dat in de toekomst locatiebepaling nog belangrijker zal worden, in Azië zie je dit bijvoorbeeld al. In Japan zijn er frisdrank automaten die kunnen zien of de klant man of vrouw is. Ook zijn er al winkels die een melding sturen als mensen langs hun winkel lopen. Verder zal het belangrijker worden voor webshops om waarde toe te voegen aan het product. Het is niet genoeg om alleen producten te verkopen, de klant wil ook advies en service.

  • De gouden tip van Alex: Verdiep je in je klanten en biedt als webshop extra waarde voor je klant.

Dimitri Arts van Under Armour; ‘Internationaal ondernemen wordt vaak onderschat’

Het is moeilijker voor bedrijven om met alleen een fysieke winkel geld te blijven verdienen, elke winkelstraat ziet er hetzelfde uit. Daarom maken veel bedrijven gebruik van een koppeling tussen online en offline marketing, omnichannel wordt dus steeds belangrijker en vaker gebruikt. Een voorbeeld hiervan is dat bedrijven consumenten de mogelijkheid geven om in de winkel producten online te bestellen door middel van een tablet. Belangrijk is dat bedrijven online trends goed bijhouden, anders gaat de consument naar de concurrent. Betaalmogelijkheden en verzendwijze/kosten zijn hier voorbeelden van.

  • De gouden tip van Dimitri: Zorg dat je bedrijf goed de snel veranderende online trends bijhoudt.

 

______________________________________________________________________________

Tekst: Ismay KortleverIsmay

Ismay is Honours Studente Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam en studeert o.a. af in Online Marketing. Zij ondersteunt het social media team, schrijft blogs voor de website en interviewt experts die samenwerken in het Cross-Border Bootcamp panel.