Cross-Border Bootcamp stoomt Nederlandse E-tailers klaar voor buitenlands avontuur

21 Nederlandse e-commerce experts slaan de handen ineen om Nederlandse ondernemers voor hun online e-commerce expansie klaar te stomen. Tot 7 Januari kunnen kandidaten zich inschrijven voor de Cross-Border Bootcamp, een initiatief van de Cross-Border Werkgroep van Shopping Tomorrow.

Breukelen, 7 december 2015- Terwijl Nederlanders gretig gebruik maken van de wereld die online voor hen opengaat, blijft het online verkopen in andere landen achterwege. Geen enkel Nederlands bedrijf heeft zicht tot nu toe tot échte online-multinational ontpopt, zoals het Duitse Zalando dat heeft gedaan. Er wordt nog steeds meer door Nederlanders in het buitenland gekocht dan dat buitenlanders bij Nederlandse bedrijven aankopen doen.

De hoogste tijd dus om ondernemers in Nederland op weg te helpen! En wie zou dat nou beter kunnen dan ondernemers die al ervaring hebben op dit gebied, met ondersteuning van experts, onderzoekers en vakmensen uit verschillende gebieden.

Het initatief, dat de naam ‘Cross-Border Bootcamp’ draagt, zal op 7 december officieël van start gaan. Op de website www.cross-border-bootcamp.com  kunnen bedrijven zich inschrijven door hun motivatie achter te laten. Uit alle aanmeldingen wordt er een eerste groep kandidaten geselecteerd. Zij zullen tijdens de Webwinkel Vakdagen in januari 2016 gaan pitchen om op die manier hun plek bij de laatste drie te verwerven. Deze drie bedrijven worden elk met een team van 7 experts gematcht die hen helemaal klaarstomen om hun cross-border e-commerce droom in de praktijk te verwezenlijken. Daarbij komen onderwerpen zoals logistiek, data, content, lokalisering en betalingsverkeer aan bod.

De vooraanstaande Nederlandse e-commerce spelers nemen dus het voortouw om de Nederlandse ondernemer internationaal op weg te helpen. Met deelnemers als onder andere bol.com, HEMA en Noppies, maar ook de Hogeschool van Amsterdam, Salesupply en Spring Global Mail wordt dit een wel heel bijzonder initiatief.